pühapäev, 19. juuni 2016

VOORPRET

-Voorpret está?
-Si, está!!!
Voorpret está?
-Si, está!!!
-Entonces mueva!!!

Just nii algas meie kooliaasta esimene tippsündmus. Lõpuklassi pusade esitlus. Lõpuklassi pusade esitlus on Argentiinas tavaline traditsioon. Igal aastal 5to- e. lõpuklasi õpilased disainivad omale klassipusad, mis peaks olema originaalse kujundusega ja klassigruppi esinama. Disaini valimisel mina küll ei osalenud, sest tollel hetkel ma veel polnud klassigrupi liige, aga sellest hoolimata mulle meelidb meie pusa. Samuti on kombeks disainida klassilipp, mis peaks haakuma pusa teemaga ja kõige lõpuks valitakse klassile-pusale-lipule nimi. Ja seejärel ei jää midagi muud kui esitleda tehtut. Ahjaa, enne esitlust ei tohi väljaspool klassi inimesed teada ei lipust, pusast ega nimest. SUUR SALADUS

Juba aprillist alates kogunesime meie klassiga peale kooli ja kooli ajal et mõõte võtta ja pisidetaile täpsustada. Maist alates alustasime ka lipu värvimisega, põhiosa värvis tegelikult ühe klassivenna õde ja pärast pidime meie üle värvima. Kogunesimegi lippu värvima vabade tundide ajast ja peale tunde kooli võimlasse, millel on olemas küll seinad ja katus, aga praktiliselt on seintes siiski nii suured avaused, et on sama jahe kui väljas (ja mais on päris jahe). Samal ajal alustasime ka tantsukava tegemisega esitluseks koolis. Välja olime valinud 7 muusikapala millega tantsukava tegime, 2 mu klassikaaslast mõtlesid välja liigutused ja edasi tegime hoolsalt tantsuproovi. Ja lõpuks jõudis kätte suur päev...
Kell 12 päeval saime kokku klassikaaslase kodus, et valmis panna renditud trummid ja viled ja plakatid ja meik ja juuksevärvid. Edasi suundusime üheskoos juba kooli ja panime end valmis ja meikisime jne ja saime kätte pusad, viiimaks ometi saime kätte kauaoodatud pusad. Ja siis jõudsid fotograafid ja algas kõik. Olime seljaga rivistatud publiku suunad ja kui alarm lõppes alustasime oma tantsuga. Kuna me ennem esinenud polnud ja tervise tõendi puudumise tõttu viimasel hetkel osasid klassikaaslasi tantsima ei lastud läks asi veidi üle kivide ja kändude aga tühja kah. (Hiljem tantsisime ühe korra veel ja siis laabus perfektselt.) Edasi demostreerisime pusasid ja lippu ja nime ja seletasime mida üks või teine asi sümboliseerivad/ tähendavad. Meie klassi ja pusa nimi on VOORPRET, mis tähendab hisp. keeles previa, ja eesti keeles oleks eelsoojendus (enne pidu). Mingi hetk algas pasarela, mis on nagu modellikõnd üks haaval, et ennast tutvustada, hea et veel rääkima ei pidanud vaid kõndima. Edasi algas informaalne osa, seega alustasime lihtsalt tantsimsega millega läksid kaasa kõik koolikaaslased.
Peale kella 19 suundusime kõik otsejoones bussile, et sõita tähistama üheskoos. Olime rentinud ühe suvila mis kuulub oliiviõli vabriku kompleksi. Seal väikeses majas (u 5 tuba, aga rohkelt magamiskohta) veetsime aega järgmise hommikuni. Klassikaaslastega ühiselt valmistasime pitsasid, tegime jooke, mängisime mänge ( nagu peitus/ ukakas, midagi selle vahepealset ja muid sääraseid lapsikusi) ja ajasime juttu. Mingi hetk läks koosviibimine rohkem nagu üheks megapeoks kätte ära ja et veidi toimunust aimu saaksite, siis mainin, et mõningatel klassikaaslastel õnnestus ukseklaas lõhkuda. Mille järel üks tüdruk hüsteeriliselt kisendama pistis, irw. Igaljuhul väärt koosviibimine oli.

Järmine päev ärkasime ilmselgelt liiga vara, magama mineku aja kohta ja poole tunnise koristuse tagajärjel juba kiirjustasime bussile, et lippu ja pusa JUnini linna peal tutvustada. Väsimusest hoolimata kõndisime rongkäigus vapralt ja tegime kõva lärmi. Iga konkureeriva kooli ees peatusime, et neile laulda üks meid ülistav ja neid mahategev laul ja arhiveeririme spreiga oma klassi nime. Lõpuks siiski rauges meie jõud ja tegime viimase fotoseeria, mille järel suurem osa klassikaaslasest läks ühe klassiõe Mili koju ja sõime ravioole üheskoos. Kuna selleks ajaks olime juba väga sinapeal kõigiga, siis ei tahtnudki me üksteisest eralduda ja veetsime kella 16 aega niisama juteldes.
















Sellest ajast saati oleme mu klassikaaslastega väga kokkukasvanud ja pea iganädalavahetus toimub mõni koosviibimine või läheme koos bolichele. On hea teada, et kõikidest erimeelsustest ja pisi tülidest hoolimata oleme väga ühtehoidvaks muutunud ja loodan et nii see jääbki. Nii tore oleks selle klassiga koos kooli lõpetada.


Midagi erilisemat välja tuues toimus pühapäeval mu siinse õe babyshower, mis on beebi teemaline pidu juba ette tähistades lapse saamist ja teisalt kinkide näol lapse jaoks vajalikke tarbeid hankida. Minu õe pidu korraldasime juba üsna pikka aega, tegime dekoratsioone ja suveniirpakke (lipsukujuline rätik) ja kokkasime ja nagu ikka kõik koos. Ja siis jõudis kätte suur päev ja rahvast hakkas kogunema spordisaali tagusesse suvilasse ja pidu algas. Sõime ja mängisime mänge ja Dani sai suure hulga kingitusi loomulikult. Mitte et tal neid kinke vähe enne oleks olnud, sellel Isabella Martina nimelisel beebil saab olema rohkem riideid kui mul :D :D Peale babyshowerit läksime Chapa venna Pabloga Mendozasse kinno The conjuring 2 vaatama ja hiljem lihtsalt linnapeale McDonaldsit otsima. Film on väga hea, soovitan kõigile!









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar